Uw doorstart financieren, zo doet u dat!

mei 31, 2017 − by Joost Melis − in Uncategorized − Reacties uitgeschakeld voor Uw doorstart financieren, zo doet u dat!

Uw onderneming is failliet. Echter zijn er vele signalen die er op kunnen wijzen dat een doorstart een goede keuze is. Bijvoorbeeld omdat er nog steeds voldoende vraag bestaat vanuit uw afnemers. Vaak staan niet alle betrokken partijen bij het faillissement te springen op een doorstart. Om dit toch voor elkaar te krijgen, is het belangrijk om voor een goede financiering te zorgen. Maar hoe doet u dat? Eerdere financierders willen u wellicht geen geld meer lenen. In dit artikel helpen we u hierbij.

De vermogensbehoefte bepalen

Allereerst is het van belang om in kaart te brengen welke vermogensbehoefte er is. Wanneer u een doorstart wilt maken met een bv heeft u als voordeel dat u uw schulden niet meeneemt in uw nieuwe bedrijf. Ook personeel dat in de oude onderneming werkzaam was, hoeft niet verplicht meegenomen te worden naar uw volgende onderneming. Bepaalde essentiële kostenposten kunt u zo vermijden. De curator zal proberen om een zo groot mogelijk deel van het bedrijf te verkopen in een doorstart. Het bedrag dat daarvoor gevraagd wordt, is de vermogensbehoefte die u nodig heeft om de doorstart van de grond te krijgen, plus eventuele overige opstartkosten.

Financierders vinden

Wanneer de vermogensbehoefte is bepaald, is het van belang om investeerders te vinden die geld willen stoppen in uw doorstart. De huisbankier zal vaak niet de eerste zijn die staat te springen omdat de bank vaak een grote schuldeiser is in het faillissement. Het kan daarom raadzaam zijn om met een andere bank in gesprek te gaan of om gebruik te maken van alternatieve financieringsvormen. Zo kunt u grote machines bijvoorbeeld gaan leasen of gebruik maken van crowdfunding. Het is erg belangrijk om vooraf goed na te denken over nieuwe financieringsvormen en alvast gesprekken aan te gaan met verschillende partijen. Zo vergroot u uw kansen op het maken van een succesvolle doorstart.

Uw ondernemingsplan opnieuw doorlichten

Om uiteindelijk een succesvolle doorstart te kunnen maken is het van belang om uw ondernemingsplan onder de loep te nemen. Het is immers niet voor niets verkeerd gegaan binnen uw vorige onderneming. Bekijk daarom goed of uw verdienmodel niet verouderd is en of er een reële kans is dat een doorstart écht succesvol zal worden. Zowel nieuwe investeerders als de curator zullen een degelijke onderbouwing van uw plannen als essentieel beschouwen om een doorstart te maken. Het is daarom wenselijk om een professionele partij te raadplegen die u kan helpen bij het maken van een doorstart.

Indien u op zoek bent naar een professionele partij die u kan helpen bij maken van een doorstart bent u bij MKBcrisisadvies aan het juiste adres! Voor meer informatie of voor vragen kunt u het best contact met ons opnemen. We helpen u graag verder.